Помер до приїзду медиків: У Львові в затопленій дощем багатоповерхівці загадково загинув 16-річний підліток

У Львові після затоплення дощем підвалу багатоповерхівки загадково загинув 16-річний підліток. Хлопця вразило сильним розрядом електричного струму. Про це повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА, передають Патріоти України.

НП сталася 19 червня близько 19:40 в житловому комплексі "Парус Сіті", що на вулиці Кульпарківська, 93. "У підвальному приміщенні, в якому після дощу набралася вода, був вражений електрострумом житель Львова 2005 року народження", - йдеться в повідомленні. Хлопець помер ще до приїзду швидкої медичної допомоги. Нині всі обставини дивної події встановлюються.

Як сховатися від грози

  • Якщо ви знаходитесь вдома, потрібно закрити всі вікна і двері.
  • Вимкніть всі електричні прилади з мережі.
  • Перебуваючи в авто, не паркуйтеся поблизу високих дерев або конструкцій; опустіть (зніміть) антену, зупиніться і перечекайте пік грози.
  • Якщо ви в полі, знайдіть поглиблення (бажано, щоб там було сухо); не лягайте, краще присядьте, щоб мати якомога менше площі прилягання до землі.

Що не можна робити в грозу

  • Не ховайтеся від зливи під деревом: воно притягує блискавки, і на вас можуть впасти гілки.
  • Уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, ліхтарних стовпів, металевих веж, опор електропередач.
  • Якщо ви опинилися в лісі - не ховайтеся від грози на узвишші; тримайтеся місць з низькими дерева. Дуб, тополя, сосна і ялина краще проводять електричні розряди, остерігайтеся їх.
  • Якщо у вас з собою є парасолька - не розкривайте її - металеві прути притягують розряди.
  • Заборонено купатися у водоймах під час грози; якщо ви в човні - швидше дістаньтеся до берега.
  • Не дзвоніть з мобільного - відразу вимкніть його, адже є велика загроза попадання блискавки.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...