"Треба допиляти два моменти": Військовий назвав недоліки законопроєкту про мобілізацію в Україні

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував законопроект про мобілізації. За словами військового, він би вже голосував за нього, як за основу, передають Патріоти України.

В інтерв'ю "Українському тижню" Дикий зазначив, що є два моменти, які треба "допиляти" до другого читання. Перший - граничні терміни служби під час війни, без якої держава не зможе змотивувати людей воювати.

"У законопроекті пропонують запровадити граничний термін служби 36 місяців. Наразі таку цифру пропонують для всіх. Утім, одна справа виконувати важливу службу на тиловому складі чи в ремонтному батальйоні, інша — іти на штурм орківських окопів чи відбивати штурми в руїнах Авдіївки. Таку норму треба доповнити, наприклад зробити так, щоб на "нулях" рахували день за два. Насправді не така велика кількість людей воює на "нулях", - зазначив Дикий.

Військовий зауважив, що армія - це величезний айсберг, а бійці на передовій — його верхівка. Друге зауваження - це адміністративні стягнення проти ухилянтів, які накладатимуть безпосередньо воєнкоми. Дикий зауважив, що важливо прописати механізм швидкого оскарження цих санкцій у незалежних інстанціях.

"По-друге, слід запровадити механізм покарання за незаконне накладання санкцій. У нинішньому вигляді це не просто дає простір для зловживання. Я б сказав, що воєнкомів припрошують до зловживань", - додав військовий.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...