"Треба готуватися жити в нових умовах": Карантин в Україні почнуть послаблювати з 11 травня

У МОЗ спалах COVID-19 очікують через 5-10 днів після Великодня (24-29 квітня), тому у найближчі дні карантинні заходи послаблювати не будуть.

Карантин в Україні через коронавірус ввели 12 березня, днями рішенням Кабміну його продовжили до 11 травня через швидке поширення інфекції. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в країні вже планують стратегію плавного виходу з карантинних заходів. Про це він повідомив у програмі "Право на владу", передають Патріоти України.

На думку МОЗ, перше, з чого почнуть - це зняття обмеження з оптової та роздрібної торгівлі. Потім дозволять людям відвідувати парки та сквери, відкриють перукарні та салони краси.

"Ми повинні готуватися до виходу з карантину і приводити свої об'єкти, які будуть відкриватися найближчим часом на першому етапі. Ми готуємося, наприклад, до 11 травня, де буде завершено карантин, але карантин буде не так, щоб всі вийшли. Так, парки повинні бути відкриті, перукарні можливо будуть відкриті, оптова та роздрібна торгівля буде повністю відкрита. Але в певних умовах, ми повинні готуватися і жити в нових умовах", - сказав він.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в країні очікується два піки захворюваності коронавірусом - перший в кінці квітня, а другий в період з 3 по 8 травня. За його словами, ці дані засновані на розрахунках Національної академії наук України.

Крім того, у МОЗ спалах COVID-19 очікують через 5-10 днів після Великодня (24-29 квітня). Це обґрунтовано тим, що під час великодніх свят багато громадян порушили умови карантину і відвідували масові богослужіння.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...