Треба тільки виконати одну умову: Українці зможуть безкоштовно лікуватися в приватних клініках

Громадяни України зможуть отримати безкоштовне лікування в приватних клініках. Національна служба здоров'я візьме на себе всі витрати, але за однієї умови, інформують Патріоти України.

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оплатить лікування і надання медичних послуг в тих приватних клініках, з якими буде укладено спеціальну угоду. Перш ніж звертатися в недержавні медичні заклади українцям слід переконатися, що у них є договір з НСЗУ, щоб отримати всю необхідну допомогу фахівців безкоштовно.

У прес-службі НСЗУ повідомили, що на сьогоднішній день укладено угоди з 228 приватними клініками, а також 528 лікарями, які оформили ФОП. Це означає, що у них можна за цим договором отримати безкоштовну первинну медичну допомогу.

"Більше приватних постачальників на" первинці "в Одеській області - 74, у Дніпропетровській - 73 і у Львівській - 61. Всього з квітня цього року НСЗУ виплатила приватним закладам понад 450 млн грн за первинну медичну допомогу, які пацієнти отримали безкоштовно", - розповіли в Національній службі здоров'я.

Українці, щоб отримати безкоштовну медичну послугу в приватному закладі, повинні спочатку отримати електронний напрям від сімейного лікаря. Далі пацієнт має право самостійно вибрати приватну клініку або лікаря, у яких є договір з НСЗУ, і звернутися за безкоштовною медичною допомогою.

У програмі з безкоштовного лікування громадян України беруть участь 55 клінік по діагностиці онкозахворювань, 57 амбулаторій для дітей і дорослих, 51 клініка і 14 лікарів уклали контракти на вакцинацію населення проти COVID-19, 14 медустанов, які будуть робити безкоштовні хірургічні операції.

Очікується, що незабаром контракти в НСЗУ укладуть клініки, які будуть надавати послуги з ведення вагітності, медустанови по лікуванню туберкульозу та онкології, кардіологічні відділення для людей, які перенесли інсульт або інфаркт.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...