
Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів, повідомляють Патріоти України.
Дослідники проводили випробування на мишах і людях. Виявилося, що пропіонат, який додають у хліб для того, щоб придушити утворення цвілі, негативно впливає на здоров’я. Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету через те, що провокує зростання рівня відповідних гормонів.
12 грудня у Миколаєві попрощаються з одним з перших пластунів міста, українським військовим Володимиром Яковлєвим. Захисник загинув 10 вересня біля Куп’янська та тривалий час вважався безвісти зниклим. Про це повідомили в "Пласт — український скаутинг"...
Національний банк України попереджає про суттєве здорожчання автомобільного пального від початку 2026 року через заплановане підвищення акцизного податку. До кінця 2025 року ціни на АЗС залишатимуться стабільними, однак від 1 січня 2026 року ринок очік...