Треба знати: Вчені знайшли в хлібі небезпечну речовину

Хліб

Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів, повідомляють Патріоти України.

Дослідники проводили випробування на мишах і людях. Виявилося, що пропіонат, який додають у хліб для того, щоб придушити утворення цвілі, негативно впливає на здоров’я. Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету через те, що провокує зростання рівня відповідних гормонів.

Слово мера: Кличко пообіцяв, що 2026 року у Києві відкриють мінімум одну станцію метро

середа, 15 жовтень 2025, 12:15

У 2026 році Київ планує відкрити принаймні одну нову станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на сесії Київської міської ради, де обговорювалися питання розвитку метр...

Це варто знати! В яких випадках пенсіонер може вимагати перерахунку виплат

середа, 15 жовтень 2025, 11:56

Українське пенсійне законодавство передбачає кілька випадків, коли пенсіонеру перераховують виплати. Деякі з перерахунків здійснюються автоматично. Це, зокрема, збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, передають П...