Треба знати: Вчені знайшли в хлібі небезпечну речовину

Хліб

Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів, повідомляють Патріоти України.

Дослідники проводили випробування на мишах і людях. Виявилося, що пропіонат, який додають у хліб для того, щоб придушити утворення цвілі, негативно впливає на здоров’я. Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету через те, що провокує зростання рівня відповідних гормонів.

Не все так погано: Стало відомо, скільки біженців з України працевлаштувались у Польщі

субота, 13 грудень 2025, 18:03

У 2025 році у Польщі мали роботу 92% довоєнних іммігрантів з України, серед тих, хто переїхав до країни після початку повномасштабного вторгнення, таких вже 78%. Такі дані нового опитування щодо інтеграції українців у Польщі наведено у пресрелізі аналі...

Неповнолітні дівчатка були нетверезими: Причетними до нападу на артистів "Гуцулії" на Хмельниччині виявились... троє школярок

субота, 13 грудень 2025, 17:27

Поліцейські встановили особи ще трьох неповнолітніх учасниць нападу на артистів "Гуцулії" – 15-річної та двох 17-річних мешканок Шептицького. На двох дорослих, які придбали їм алкоголь, склали адміністративні протоколи. Про це 13 грудня повідомили в по...