Треба зробити не тільки електрокардіограму: Лікар розповіла, що варто перевірити після одужання від COVID-19

Коли пацієнт, який перехворів на коронавірус, здав ПЛР-тест і отримав негативний результат, він вважається таким, що одужав. Після цього варто зробити кілька аналізів. Про це розповіла сімейний лікар Віталіна Олещенко, передають Патріоти України.

Зокрема, Олещенко рекомендує зробити електрокардіограму, а ось повторну комп'ютерну томографію (КТ) можна і не робити. "У своїй практиці я не відзначаю погіршення стану після того, як людина перехворіла. Пацієнт, який хворів у квітні, робив повторну КТ, у якого було уражено 45% легенів. На цій КТ все було чисто, ніяких залишкових явищ виявлено не було", - розповіла медик.

Лікарка лікувала від коронавірусу майже 2 тисяч осіб. Про наслідки хвороби для фізичного і психічного стану вона судить на їхньому прикладі. За словами Олещенко, критично важких наслідків у пацієнтів, які перенесли COVID-19, вона у своїй практиці не помічала.

Разом з тим лікарка звернула увагу на те, що це захворювання чинить негативний вплив на психічний стан хворого. "Будь-яка хвороба впливає на психоемоційний стан, а якщо говорити про хворобу, від якої немає ліків, це важко піддається розумінню, і людина починає занадто сильно переживати", - розповіла вона. Більшою мірою це стосується людей емоційних. "Такі люди обов'язково потребують допомоги психолога", - підкреслила медик.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...