Треба зробити все терміново: Українцям без лічильників повинні від'єднати газ уже через місяць

В Україні вже з 1 січня всім, у кого немає газових лічильників, буду від'єднувати блакитне паливо. Така норма прописана в законі "Про комерційний облік газу", який не переглянули нардепи. Як розповіла голова енергетично-житлових програм "Опори" Тетяна Бойко, близько трьох мільйонів сімей найближчим часом за законом можуть позбутися газу, передають Патріоти України.

Водночас експертка вважає, що найімовірніше, блакитне паливо не від'єднають, хоча повинні були б це зробити. "Я не думаю, що такій кількості українців від'єднають газ", – розповіла експертка. Водночас вона зазначає: у цій ситуації звинувачувати облгази не варто, мовляв, зараз немає можливості за свій рахунок встановити лічильники.

Фактично вже з 1 січня мільйони сімей можуть залишитись без газу в розпал опалювального сезону. За оцінками глави профільного відділення "Опори" Тетяни Байко, нововведення може стосуватися майже трьох мільйонів сімей. "Я не думаю, що почнуть від'єднувати газ такій великій кількості споживачів", – говорить Бойко. Таку інформацію також підтвердив і заступник голови профільного комітету Олексій Кучеренко.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...