Трейлер довгоочікуваного фантастичного фільму Копполи "Мегалополіс" відкликали зі скандалом

Уже наприкінці вересня має вийти перший за майже 15 років фільм видатного американського режисера Френсіс Форд Копполи "Мегалополіс". І це неабияка подія на яку очікують і глядачі, і критики. Проте кінокомпанія Lionsgate, яка займається виробництвом картини, сильно зіпсувала це очікування скандалом. Як пише Mashable, вона випустила трейлер фантастичного фільму, в якому були використані фальшиві цитати, які приписали реальним кінокритикам, передають Патріоти України.

Усього кількох годин вистачило, щоби цю брехню розкрити. І змусити Lionsgate вибачитись і перед Копполою, і перед згаданими критиками. У своєму вибаченні компанія навіть використала вислів screwed up, який можна перекласти, як грубе "облажались".

У ролику, який з’явився в мережі, за задумом, головного героя у виконанні Адама Драйвера хотіли представити, як суперечливу особистість через паралель із режисером картини. "Істинний геній часто буває неправильно зрозумілий", – казав закадровий голос. Після цього на екрані починали з’являтись цитати нібито відомих кінокритиків, котрі негативно висловлюються про старі фільми Копполи, які тепер високо цінуються.

Згідно з трейлером "Мегаполісу", Ендрю Саріс нібито назвав "Хрещеного батька" "недбалим егоїстичним фільмом", який "не знає, чим хоче бути". Полін Кейл приписали оцінку картини, як "химерної". Про "Апокаліпсис сьогодні" "довірили" висловитись Вінсенту Кенбі та Рексу Ріду. Перший буцімто назвав його "порожнім в основі", а другий – "епічним шматком сміття". У вуста Роджера Еберта вклали оцінку "Дракули Брема Стокера", як "тріумфу стилю над змістом", а Овену Глейберману "довірили" обізвати його "прекрасним безладом". Більш драматичною ситуацію робило те, що майже всі перелічені кінокритики нині уже мертві.

Майже одразу в пресі та соцмережах з’явились відгуки про те, що всі ці висловлювання приписують критикам хибно. Ніхто з них не казав про роботи Копполи таких слів.

Усього кількох годин подібного розголосу вистачило, щоби дистриб’ютор "Мегалополісу" Lionsgate вибачився і оголосив, що негайно видаляє новий трейлер. "Ми приносимо щирі вибачення критикам, а також Френсісу Форду Копполі та [виробничому підприємству "Мегалополісу"] American Zoetrope за цю непробачну помилку в процесі перевірки. Ми облажалися. Нам шкода", – йдеться у заяві.

Наразі залишається незрозумілим, як саме фальшиві цитати опинились у трейлері фільму. І хто відповідальний за їхню появу. У соцмережах зробили припущення, що ці різкі висловлювання насправді були згенеровані штучним інтелектом. Проте у Lionsgate цю теорію поки не підтвердили.

Маркетингова стратегія Lionsgate, пов’язана з фільмом "Мегалополіс" проводить паралелі між режисером та його головним героєм, як невизнаними геніями. Картина розповідає про Сезара (Драйвер) – архітектора, який має здатність зупиняти час і хоче побудувати утопію під назвою Новий Рим. Однією з ключових сюжетних ліній є його стосунки із дочкою корумпованого мера (Наталі Еммануель та Джанкарло Еспозіто). Також у картині задіяні Шая Лабаф, Обрі Плаза, Лоуренс Фішборн та Джон Войт.

Ранні покази викликали у глядачів неоднозначну реакцію. Картина вартістю 120 мільйонів доларів залишила у них радше подив та збентеження. Проте Коппола уже повідомив, що не приймає цю критику. "Я дійсно вважаю непробачним нападати на фільм, тому що він не відповідає поточним правилам Голлівуду, цитуючи неназвані джерела, які, ймовірно, не були на показі і, можливо, не існують", – так відгукнувся режисер про тих, кому його робота не сподобалась.

В Україні "Мегалополіс" вийде одночасно з усім світом. Прокат картини стартує 26 вересня.

"Має знайти": Олександр Усик сказав, чого сьогодні найбільше бракує українському боксу

вівторок, 27 серпень 2024, 6:48

Абсолютний чемпіон світу в ексклюзивному інтерв'ю NV розповів про проблеми у вітчизняному спорті, передають Патріоти України. Зокрема, на питання чого сьогодні найбільше не вистачає українському боксу, Усик відповів так:. «Менеджерів. Бо саме якісний м...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...