Треміть, скрепи! В Україні випробували оновлений "БТР-морпіх" (фото, відео)

В Україні успішно випробували бронетранспортер БТР-4Е для Військово-морських сил. Цю бойову машину спеціально обладнали покращеними характеристиками для подолання водних перешкод. Серед військових її прозвали "БТР-морпіх". Видовищні кадри із типових випробувань опублікували на сайті Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, розробка відповідної модифікації БТР-4Е обумовлена необхідністю комплектування підрозділів ВМС бронетехнікою для десантування з надводних десантних кораблів.

Під час випробувань бронемашина продемонструвала очікувані характеристики та чудово себе зарекомендувала.

Військовий додав, що "БТР-морпіх" – це винятково українська розробка, яка пройшла повний цикл від "чистого аркуша" до постановки на озброєння.

"Сучасний, багатофункціональний, грізний – трьома словами характеристика такого варіанту виконання БТР-4Е. Після випробувань ми пересвідчилися у перспективності цього зразка військової техніки та його необхідності для оборони України", – наголосив Таран.

Він підкреслив, що основною відмінністю варіанту виконання БТР-4Е для потреб ВМС ЗС України від базового зразка є призначення для транспортування особового складу морської піхоти і їхньої вогневої підтримки в бою та здатності цілодобово виконувати завдання в зонах помірно-холодного морського клімату.

Бронетранспортер БТР-4Е серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів Збройних сил (ЗСУ).

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...