Тремтіть, скрепи! Пентагон випробував ракету Minuteman III, здатну пролетіти 13 тисяч км (фото, відео)

США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Метою була перевірка надійності її систем. Про це повідомила прес-служба Командування глобального удару ВПС США, передають Патріоти України.

Запуск відбувся вночі 2 вересня з шахти на базі Військово-повітряних сил Ванденберг в штаті Каліфорнія.

Ракета була без боєголовки. Навчальна головна частина пролетіла близько 6760 кілометрів і вразила ціль на Маршаллових островах в Тихому океані. Під час польоту тестували технологію повернення ударного блоку в атмосферу.

У командуванні заявили, що результати випробувань продемострували безпеку, надійність і ефективність ядерного стримування США.

Minuteman III стоїть на озброєнні США з 1970-го року, здатна нести ядерний заряд, максимальна дальність польоту - 13 000 км.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...