Тремтіть, скрепи! У США випробували безпілотну пускову ракетну установку (фото, відео)

Армія США випробувала прототип безпілотної ракетної установки AML. Про це інформує "Мілітарний", передають Патріоти України.

З повідомлення The Drive, стало відомо що випробування прототипу AML відбулося 16 червня, і воно було зосереджено на демонстрації цієї загальної концепції застосування такої системи.

Безпілотна ракетна установка являє собою адаптовану систему залпового вогню HIMARS. Сценарій випробування, зокрема, передбачав імітацію запуску декількох високоточних ракет PrSM (щоправда вона, ще перебуває в розробці) по цілям, розташованими на відстані 500 км.

Окрім того, ракетна установка також вражала макетні цілі на меншій відстані за допомогою неназваних реактивнних боєприпасів.

Одночасно з випробуваннями Командування розвитку бойових можливостей збройних сил США опублікувало концептуальний ролик про пускову установку AML. На відео транспортні літаки C-130 приземляються на острові в Тихому океані.

З одного літака виїжджає AML, а з іншого – HIMARS. Вони працюють в команді, запускючи свої ракети по різним цілям. Об’єктами по яким було нанесено ракетний удар, виявилися дуже схожі на російський ракетний крейсер та ЗРК С-400. Поки ракети знищують кораблі і наземні цілі, HIMARS і AML заїжджають назад в C-130.

Пускова установка AML є адаптованою HIMARS з цифровою системою дистанційного управління. При такій технології головна машина задає швидкість руху, маршрут і дистанцію, а ведена слідує за нею. У випадку з AML роль головної машини може виконувати РСЗВ HIMARS.

Безпілотна ракетна установка оснащена системою управління вогнем та пусковим блоком, що може використовувати реактивні боєприпаси, що вже знаходяться на озброєнні, а також ракети GMLRS і перспективні PrSM.

HIMARS M142 (High Mobility Artillery Rocket System) — розроблена наприкінці 90-х американська ракетна артилерійська система підвищеної мобільності, яка змонтована на 5-тонному колісному шасі. Система несе шість реактивних снарядів або одну ракету MGM-140 ATACMS. Може стріляти керованими і некерованими ракетами. Максимальна дальність — 300 км.

Військові також розглядають можливість запуску з HIMARS перспективної тактичної ракети, яку розробляють в рамках проекту PrSM.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...