Тремтіть, скрепи! Українські військові випробували вдосконалений БТР (відео)

Новий український бронетранспортер "Отаман 6x6" пройшов ходові випробування на бездоріжжі. Його розробили для морської піхоти, передають Патріоти України.

"Отаман" - це нова розробка українського оборонпрому, яка має підвищений рівень захисту, захист від мін (багатошарова броня і протимінні сидіння), великий запас вантажопідйомності (для установки додаткової композитної броні і важкого устаткування, наприклад, бойового модуля) і максимальну мобільність, повідомляють у компанії Defense Express.

Військові випробували його ходові можливості на бездоріжжі і отримали вражаючі результати. При повній масі в 23 т він розганяється до 110 км/год завдяки дизельному двигуну Deutz TCD 2015 з потужністю в 558 к.с. і обертовим моментом у 2080 Нм. Крім того, новий БТР має одне з кращих співвідношень маси до потужності двигуна - 24,3 к.с/т. Для порівняння у танка "Оплот" цей показник - 23,5 к.с/т.

Також "Отаман 6x6" має високий кліренс у 453 мм і незалежну підвіску військового типу розробки всесвітньо відомої компанії Meritor. Це дозволило йому на випробуваннях легко долати перешкоди.

До того ж, бронетранспортер може форсувати водні перешкоди уплав і розвивати швидкість до 8 км/год. Важливою особливістю, яка відрізняє авто від старих радянських БТР, є його компонування з переднім розміщенням двигуна. Це дозволяє підвищити захист бійців, які знаходяться в задній частині машини і десантуються з корми. До того ж верхня лобова частина машини має гострий кут для забезпечення стійкості і максимізації рикошетів.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...