Тремтіть, скрепи! В Україні готують нову зенітну ракетну систему "Кільчень" - забезпечує ураження багатьох цілей (відео)

Конструкторське бюро "Південне" розробляє нову зенітну ракетну систему "Кільчень". Вартість створення інноваційної ЗРС становить приблизно третину або чверть від вартості відомого американського комплексу Patriot, про розміщення якого активно говорять в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі програмі Security Talks на Апостроф TV розповів голова КБ "Південне" Олександр Кушнарьов, передають Патріоти України.

Нова система є багатоканальною і має високоманеврену ракету. Вона забезпечує велику дальність ураження - понад 200 км. Ця ракета забезпечує ураження багатьох цілей, чим і пояснюється універсальність комплексу.

ЗРС "Кільчень" може використовуватися проти аеродинамічних цілей, літаків радіолокаційної розвідки, винищувачів з великою швидкістю і маневреністю, крилатих і авіаційних ракет. Крім того, її можна застосувати проти балістичних ракет.

Сучасність інноваційної системи забезпечується мережецентричним принципом управління, використанням мерехтливих командних пунктів, забезпеченням мультирадарної обробки інформації. Також у ЗРС використовується активна радіолокаційна головка самонаведення міліметрового діапазону. Це забезпечує можливість ураження цілей, які не можуть протидіяти цьому комплексу.

У свою чергу начальник групи проектного відділу КБ "Південне" Валерій Перьков зазначив, що новинка зможе вести боротьбу з усіма існуючими і перспективними літальними апаратами повітряного нападу. До складу ЗРС "Кільчень" входять шість ЗРК, які здатні вражати аеродинамічні цілі на відстані до 280 км.

ЗРС зможе обстрілювати одночасно до 12 цілей, шість з яких можуть бути балістичними, або до 16 аеродинамічних з одночасним наведенням до двох керованих ракет на аеродинамічну мета або до чотирьох ракет на кожну балістичну ціль.

Джерело: Апостроф

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...