Треті "граблі", або В очікуванні давно обіцяної вакцинації: Степанов назвав умову введення чергового локдауну в Україні

Локдаун в Україні можуть ввести, якщо велика кількість областей перейдуть в "червону зону". Умовою є 50-70% регіонів, які максимально посилили обмеження. Про це повідомив голова Моз Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова", зазначають Патріоти України.

Глава Мінздраву назвав умову, за якої по всій країні може бути введено жорсткий карантин.

"Ми будемо рухатися в стратегії адаптивного карантину. Якщо більше 50-70% областей перейдуть на червоний рівень, тоді ми будемо говорити про жорсткий карантин на всій території країни", - сказав Степанов, відповідаючи на питання, чи буде в Україні локдаун.

Зазначимо, що з 24 лютого в Україні діє адаптований карантин, в рамках якого вся країна поділена на чотири зони (червона, оранжева, жовта, зелена). При цьому найжорсткіші обмеження діють в "червоній зоні". Тут, зокрема, заборонено роботу кафе, ресторанів, кінотеатрів, ТРЦ, заборонено рух транспорту (міський транспорт їздить по спецперепустками, а ж/д - тільки спецрейси). Школи в "червоній зоні" працюють дистанційно.

Станом на 15 березня, в "червоній зоні" в Україні знаходяться чотири області: Житомирська, Чернівецька, Івано-Франківська та Закарпатська.


Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...