Третя хвиля б'є рекорди: Лікар з Дніпра розповів про сумні наслідки коронавірусу

У місті Дніпрі реанімаційне відділення лікарні для пацієнтів з COVID-19 переповнене, стан багатьох хворих критичний. Про це написав на своїй Facebook-сторінці головний лікар Дніпровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, передають Патріоти України.

"Третя хвиля б'є рекорди... Зараз сплеск зараження, ковідна реанімація Мечникова переповнена. Останні п'ять надійшли зі 100% ураженням легень", - написав лікар.

За його словами, відділення інтенсивної терапії та реанімації, переповнено і ковідніми, і постковідніми пацієнтами. Станом на понеділок, 29 березня, в ковід-центрі Мечникова перебуває 118 пацієнтів, 24 - вкрай важких, 6 - на апаратах ШВЛ.

"Якщо так буде продовжуватися, ми ризикуємо, що система охорони здоров'я може досягти своєї межі в квітні", - підкреслив Сергій Риженко.

Лікар зазначив, що коронавірусна хвороба під час третьої хвилі сильніше вражає молодих і відрізняється великою кількістю складних випадків. Виділяються чотири групи можливих ускладнень: кардіореспіраторні порушення, неврологічні, м'язово-скелетні, проблеми харчування і метаболізму.

Крім того, тривала ізоляція і ряд психологічних факторів впливають на виникнення у пацієнтів думок про самогубство.

У 99% пацієнтів, які перенесли коронавірусну інфекцію, зустрічаються депресія, тривога, головний біль та інші неврологічні порушення", - зазначив Риженко.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...