Трійця 2019: Коли і як святкуватимемо та відпочиватимемо

Цьогоріч святкування Трійці припадає на 16 червня – п'ятдесятий день після Великодня. Цей день також називають Зеленими святами, чи П'ятидесятницею. Оскільки Трійця припадає на неділю, вихідний переноситься на понеділок – 17 червня. Таким чином українці матимуть три вихідних поспіль – 15, 16, 17 червня, зазначають Патріоти України.

Історія свята

Першими Трійцю стали святкувати апостоли, які є учнями Ісуса Христа. Вони хотіли увіковічити день, коли на них зійшов Святий Дух. Перед цим вони 50 днів молилися в Сіонській світлиці.

Після цієї події апостоли стали здатними говорити на різних мовах світу, щоб розповідати про смерть та воскресіння Ісуса в інших країнах.

Офіційно святкувати Трійцю вирішили Свято П'ятидесятниці почали широко відзначати з IV століття. Тоді на Вселенському соборі прийняли догмат про трійцю — визнання одного Бога в трьох проявах: Отця, Сина та Духа Святого.

Стародавні слов'яни звернули увагу на Трійцю лише через 300 років після хрещення Русі, в кінці XIII – початку XIV століть.

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...