"Троянський верблюд": Українська розвідка провела у Судані відчайдушну спецоперацію під носом у ПВК "Вагнер" (відео)

Спецпризначенці ГУР евакуювали українців з Судану

Українське ГУР на території іншого континенту знову зіткнулося з ПВК "Вагнер" і провело зухвалу рятувальну спецоперацію під кодовою назвою "Троянський верблюд".

Як Україна з надзусиллями провела евакуацію своїх громадян прямо з-під носа суданських дружків і найманців Пригожина, йдеться в сюжеті ТСН.

Вибухи, охоплені вогнем будинки, криваві сутички, на вулицях - артилерійські дуелі та бронетехніка, в небі - винищувачі, сотні вбитих. Все це про Хартум - столицю Судану.

В епіцентрі бойових дій залишилися багато іноземців, серед них були й українці. Більшість наших громадян працювали тут авіаційними інженерами, пілотами та бортпровідниками.

У Судані немає ні захищеної американської бази, ні авіації, ні бронетехніки, а кількість задіяних спецпризначенців дуже мала, розповідає учасник операції з позивним "Ярема".

"Ми діяли самотужки - без бронетехніки, без авіації, важкого озброєння. Всі наші сили задіяні на фронті", - зізнається він.

Українська розвідка залучила місцевих, розрахувала найбезпечніші маршрути, скористалася оголошеним перемир'ям й почала свою операцію. Місія ускладнювалась географічним розташуванням Хартума - це самісінький центр Судану.

Війну в Судані розпалила Росія. Зараз там йде протистояння між регулярною армією на чолі з генералом Абдель Фаттахом аль-Бурханом і так званим спецназом - Силами швидкого реагування.

"Цей спецназ назбирав Мухаммад Хамдан Дагал, найбагатша людина Судану і великий "дружок" Пригожина. Разом з ПВК "Вагнер" Дагал захопив найбільші копальні золота в Судані й створив колосальну армію найманців, практично рівну за чисельністю з державною армією Судану", - розповідають журналісти ТСН.

Росія краде суданське золотою, поповнює ним свої золотовалютні резерви, тому дуже зацікавлена, аби й надалі її ПВК контролювали копальні.

За півтора місяця до початку бойових дій туди приїхав Лавров, він привіз якесь обладнання. Бойовики РСФ, які тепер воюють проти регулярної армії, проходили навчання у таборах "вагнерівців".

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...