Троє з пасажирів мікроавтобусу, який потрапив у смертельну ДТП у Польщі, - українські біженці

Троє з 10 українців, які потрапили у смертельну ДТП в Польщі мають статус біженців, їхній стан задовільний (Фото:KP PSP Hrubieszów)Троє з 10 пасажирів мікроавтобуса, який потрапив у смертельну ДТП в Польщі, — біженці з України, які мають статус тимчасового захисту. Про це розповів у коментарі "Радіо Свобода" генеральний консул України у Любліні Олег Куць, передають Патріоти України.

За словами консула, вони постраждали, але їхній стан задовільний. Куць зазначив, що українські консули роблять усе для того, аби постраждалі отримали оперативну і якісну медичну допомогу, а тіла загиблих українців якнайшвидше доправили додому.

Раніше Міністерство закордонних справ України підтвердило повідомлення польських ЗМІ про загибель двох жінок та шестирічної дитини у ДТП в Польщі. «Унаслідок ДТП загинули троє українців: дві жінки та дитина шести років. Інші четверо громадян отримали травми різного ступеню тяжкості. Вони госпіталізовані, зараз їм надається необхідна медична допомога в лікарнях сусідніх міст», — заявив спікер МЗС Олег Ніколенко.

Посол України в Польщі Василь Зварич повідомив ЗМІ, що серед постраждалих в аварії — трирічна дитина. «Мама 3-річної дитини перебуває у відділку поліції, їй, зокрема надають психологічну допомогу, бо її старша дитина, 6-річна дівчинка, загинула в ДТП», — заявив він ЗМІ.

Кореспондентка Радіо Свобода Наталка Волосацька в ефірі ТСН заявила, що, за попередніми даними, ДТП могла статися через те, що водій заснув за кермом. Вона також зазначила, що вдосвіта в Польщі був мороз, тому на дорозі могло бути слизько.

До цього польські ЗМІ повідомили, що ДТП, унаслідок якої загинули троє українців — дві жінки та шестирічна дитина — сталася близько п’ятої ранку на трасі у Люблінському воєводстві.

Повідомлялося, що мікроавтобус виїхав на зустрічну смугу, а тоді вилетів у кювет і врізався у дерево. ЗМІ із посиланням на представника поліції писали, що водій був тверезий.

За даними польських ЗМІ, всього в авто було 10 людей — усі громадяни України. Двоє людей загинули на місці, третю намагались реанімувати, але вона теж померла, а решту пасажирів доставили до лікарні.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...