Трьохдозова ZyCoV-D. Індія схвалила першу у світі ДНК-вакцину від коронавірусу. Що це означає

В Індії схвалили для екстреного використання першу в світі ДНК-вакцину від коронавіруса - трьохдозову ZyCoV-D, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Згідно з проміжним дослідженням, проведеним виробником вакцини, індійською компанією Cadila Healthcare, трьохдозова ZyCoV-D запобігла симптоматичному захворюванню у 66% вакцинованих.

ZyCov-D є першою вакциною від COVID-19 в Індії, яка вводиться без застосування голки: щеплення роблять за допомогою одноразового безголкового ін'єктора, який використовує вузький потік рідини для проникнення через шкіру.

Компанія Cadila Healthcare планує виробляти до 120 мільйонів доз своєї вакцини щороку.

ДНК-вакцина, як і решта, "вчить" імунну систему боротися з вірусом. При цьому, як наголошується, ДНК-вакцини мають ряд недоліків: ввести плазміду ДНК в ядро людських клітин дуже важко, особливо у дорослих. Попередні ДНК-вакцини добре зарекомендували себе на тваринах, але не на людях.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...