"Трохи інші масштаби": Синоптики пояснили, чи впливають бойові дії в Україні на зміни клімату

Бойові дії в Україні можуть бути один з факторів зміни клімату. Проте вплив війни на клімат оцінюється не надто високо, передають Патріоти України з посиланням на заяву речниці Укргідрометцентру Наталії Птухи.

За її словами, локальні дії не можуть мати великого впливу на синоптичні процеси. Відповідно війна в Україні може бути лише один з додаткових факторів впливу на погодні умови.

Речниця додала, що Укргідрометцентр досліджує вплив бойових дій на певні погодні чинники. Як вона наголосила, говорити безпосередньо про те, що зараз бойові дії впливають на клімат, дуже складно.

"Трохи інші масштаби, тобто ці глобальні масштаби переміщення повітряних мас, це дуже потужні синоптичні процеси, і локальні прояви настільки сильно на них не можуть впливати. Звичайно, певний внесок можуть зробити, але глобально змінити і казати, що це одна з причин - ні", - пояснила речниця.

Українських водіїв можуть штрафувати на 34 тис.: Ось за що каратимуть

середа, 18 вересень 2024, 17:56

В Україні планують ввести нові штрафи для водіїв, які використовують транспортні засоби, що створюють надмірний шум. Відповідно до законопроєкту №9564, за порушення шумових норм водіям загрожують значні штрафи, які можуть досягати 34 000 гривень, перед...

Українцям обіцяють індексацію пенсій у 2025 році: Ось на скільки підвищать виплати

середа, 18 вересень 2024, 17:42

У проекті Держбюджету на 2025 рік не планується підвищення мінімальної зарплати (вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень), а також середнього прожиткового мінімуму (різні для різних категорій) та мінімальної пенсії (2 361 грн), проте індексація пенсій...