Тропічна спека і засуха накриють Україну: Синоптики розповіли, де у липні буде "пекло"

Погода в липні 2022 року дощами українців не порадує. Низку областей накриє засуха, а опади будуть досить рідкісними і локальними, передають Патріоти України.

Очікується, що кількість опадів у липні буде нижчою за норму на 20-50%. Такий проноз на цей літній місяць дав синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.

Він зазначає, що температура повітря нерідко буде вищою 30 градусів за Цельсієм. Загалом практично по всій території держави температура перевищуватиме норму на +0,5…+1,5 градуса.

Засуха загрожуватиме практично всій Україні, проте найсильнішою вона буде у південних і східних регіонах. "У липні на більшій частині Європи переважатиме підвищений атмосферний тиск (антициклональна циркуляція). Подібна картина влітку може вказувати на ймовірність розвитку посухи внаслідок зниження кількості опадів. Зважаючи на те, що циклонічна активність очікується слабкою, атмосферні фронти будуть приносити недостатню кількість дощів", – пояснює синоптик.

А так як високі температури перевищуватимуть зволоження, засуха накриє ті області, у яких було мало дощів минулого місяця.

Опади будуть переважно локальними – у деяких населених пунктах будуть зливи, тоді як в інших триматиметься суха і безхмарна погода. Також синоптик звернув увагу, що через посушливу погоду у лісах і степах зросте пожежна небезпека. У липні не очікується сильного вітру. Проте під час локальних злив можливі шквали до 15-20 м/с, інколи більше.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...