Трупарні забиті: Тіла російських загарбників у Білорусі пакують у поїзди додому

Місць у Мозирській міській лікарні в Білорусі, куди з початку повномасштабної російсько-української війни відправляють поранених загарбників, уже не вистачає. Тіла військових одразу вантажать у російські потяги, які прибувають на місцеву станцію. Про це йдеться у матеріалі Радыё Свобода, зазначають Патріоти України.

Співрозмовник видання підтвердив, що морги вже ущент заповнені тілами ліквідованих. "Зараз лікарня під охороною міліції та КДБ для запобігання витоку інформації. Лікарі нічого не кажуть – взяли підписку про нерозголошення, погрожують не продовжувати контракт. Хірургів не вистачає. Раніше трупи перевозили на машинах "швидкої" і вантажили у російські потяги. Після того, як хтось зняв про це відео і воно потрапило в інтернет, вантажили тіла вночі, щоби не притягувати увагу", - ділиться джерело журналістів.

Днями в Instagram з’явилось відео з вивантаженням поранених чи загиблих російських військовослужбовців на Мозирському вокзалі. У деяких акаунтах місцевих мешканців стали з’являтися оголошення про те, що потерпілим росіянам потрібна допомога і вони закликають мозирян принесли у лікарню для них підгузки, вологі серветки, мило, шампунь, воду, печиво й одяг.

За даними видання, поранених російських загарбників розміщують щонайменше у трьох госпіталях Гомеля, а також Брагіна та Хойники. 2 березня Міноборони Росії уперше визнало втрати серед російської армії під час вторгнення в Україну. Водночас Москва не називає повну кількість вбитих і поранених. У Генштабі ЗСУ заявляють про понад 8 тисяч ліквідованих ворогів.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...