Три алабая загризли пенсіонерку: На Одещині винесли вирок господареві псів-вбивць

Власник собак вважає себе винним, але тільки... на 50 тисяч гривень.

Овідіопольський районний суд Одеської області виніс вирок господареві трьох алабаїв, які накинулися на пенсіонерку в березні 2018 року в селі Санжейка, повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, за словами очевидців, три величезних пса вирвалися з вольєру і накинулися на жінку у дворі сусіднього будинку, за яким вона доглядала на прохання господарів. Собаку власника цього будинку розлючені пси просто розірвали. А жінці дивом вдалося вирватися. Протягом півтори години після цього вона ховалася від псів і намагалася додзвонитися до господаря будинку. Коли той приїхав, алабаї напали і на нього, але він відбувся незначними травмами.
71-річну поранену жінку госпіталізували в реанімацію у вкрай важкому стані. Її помістили в окремий бокс. Медики робили все можливе, щоб врятувати їй життя. «Випадок дуже важкий, нижні кінцівки всі в здавлених ранах. Я з таким випадком ще не зустрічалася в своїй практиці. Оперувати поки не можна. Прогнози дуже погані ... », - коментувала головлікар лікарні.
На жаль, пацієнтка померла. В результаті множинних травм утворилися тромби в судинах, були множинні масивні крововиливи. Спочатку поліція відкрила кримінальне провадження за ст. «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Після смертельного результату справу перекваліфікували - на «Вбивство через необережність».
Пізніше стало відомо, що напередодні ці ж алабаї накинулися на іншого місцевого жителя, але, на щастя, обійшлося без серйозних наслідків. Овідіопольський райсуд засудив господаря собак до чотирьох років позбавлення волі, призначивши трирічний випробувальний термін (відповідно до ст. 75 КК України, це максимальний випробувальний термін). В судовому вердикті також зазначено, що засуджений зобов'язаний відшкодувати родичам загиблої моральну шкоду в розмірі 250 тисяч гривень (родичі оцінили її в мільйон).
Підсудний свою вину визнав, про що заявив у ході засідання. Проте визнав за необхідне підкреслити, що він не згоден з сумою збитку. Він оцінив збиток (іншими словами, життя загиблої) в 50 тисяч гривень.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...