"Три доби боролася душа": Україну сколихнула страшна трагедія воїна ООС (фото)

У лікарні імені Мечникова у Дніпрі помер важкопоранений воїн Збройних сил України Дмитро Дашковець. Його боротьба за життя тривала кілька днів, але травми виявилися несумісні з життям, повідомляють Патріоти України.

Дмитро був родом із смт Миропіль Житомирської області, у нього залишилися дружина і дитина, написав головний лікар медзакладу Сергій Риженко на своїй сторінці у Facebook.

"Три доби боролася душа. Він не просив про допомогу. Його поранення несумісне з життям. Його мозок зруйнований, тотальна ішемія, кістки черепа розламані на частини. Біля селища Широкине куля Дмитру увійшла в лоб і вийшла через потилицю. Тиск по нулях, очі нерухомо дивляться у стелю, кома третього ступеня. Лікарі Мечникова сподіваючись на диво, не залишали бійця, підключивши всі апарати стеження, коригуючи всі життєві функції, ШВЛ. Операція неможлива", – розповів він про останні дні життя захисника України.

За словами Риженка, серце Героя зупинялося тричі, але реаніматологам вдавалося запускати. Однак увечері 12 серпня Дмитро помер. "Жорстокий світ безвиході. Все руйнується, коли обривається життя", – написав головлікар лікарні імені Мечникова.

Як зазначає "Твій Романів", посилаючись на місцевий військкомат, Дмитро Дашковець тривалий час ніс службу у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ за контрактом. Був сержантом, заступником командира взводу. У 2004-2005 роках проходив службу у складі миротворчого контингенту в Республіці Ірак.

Односельці Дмитра Дашковця опублікували у мережі його фото і розповіли, що йому було всього 36 років. Вони висловили співчуття у зв'язку із загибеллю Героя в численних коментарях. Також загибель захисника України у Facebook підтвердив і його брат Андрій Дашковець. "Дімо, братику, вічна тобі пам'ять", – написав чоловік.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...