Тричі сам перетнув Атлантичний океан на каяку: Помер відомий мандрівник - його серце зупинилося на вершині Кіліманджаро (фото)

Знаменитий мандрівник і каякер з Польщі Олександр Доба помер 22 лютого під час своєї останньої поїздки. Він зустрів свою смерть на горі Кіліманджаро в Африці. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Ігор Тихолаз, передають Патріоти України.

Спортсмену і завзятому мандрівникові було 74 роки. Олександр поодинці три рази перетнув Атлантичний океан на каяку: в 2010, 2013 2017 році. Останній свій океанський перехід він здійснив у 70 років. Також, він подолав Байкал і Балтійське море, і подолав від свого будинку в Польщі 5370 кілометрів до центральної Норвегії. У 2015 році Національне географічне товариство США нагородило його титулом "Adventurers of the Year" (Мандрівник року).

"Він справжня легенда і мій Герой. 22 лютого його серце зупинилося назавжди. І це сталося в дуже символічному місці - на вершині Кіліманджаро, найвищої гори Африки. Завжди згадуйте цю мужню людину, коли у вас опустяться руки і ви скажете собі "... ой, ні, це неможливо ...", - написав Ігор Тихолаз.

Як помер мандрівник

У лютому 2021 року Доба брав участь у сходженні на найвищу вершину Африки - гору Кіліманджаро. Про це пише Sport.ua. Доба був у складі групи, але незабаром відокремився від команди, щоб підійматися на вершину у своєму темпі і зі своїми гідами. За словами супроводжуючих його гідів, у Доби не було ніяких симптомів висотної хвороби, і він був у хорошому настрої. Коли вони наздогнали свою основну групу у передвершині Кіліманджаро, він сказав, що почуває себе відмінно. Коли Доба і два його гіди піднялися на вершину, він присів відпочити і раптово втратив свідомість. Спроби його реанімувати не увінчалися успіхом, і незабаром він помер.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...