"Тримайтеся у своїй героїчній боротьбі": Ветеран Другої світової війни зворушливо підтримав Україну (відео)

Ветеран з Польщі Якуб-Томаш Новаковський звернувся з підтримкою до українців, які протистоять російським окупантам. Відеозвернення Новаковського з'явилося у мережі, передають Патріоти України.

За словами ветерана, він воював у складі польської Армії Крайової та брав участь у Варшавському повстанні проти нацистів у 1944 році.

"Звертаюся до тебе, дорогий і героїчний народе, який так хоробро бореться за свою землю і незалежність проти варварського російського вторгнення, яке знищує вашу прекрасну країну. Надсилаю вам всебічну підтримку від польських військових. Тримайтеся у своїй героїчній боротьбі так, як ми це робили за часів німецької та радянської окупації", — сказав він.

Ветеран зізнався, що знає кілька українських пісень і навіть заспівав одну з них. "Продовжуй боротися, Україно. Борони свою незалежність. Я вірю, що допомога для тебе буде щоразу більшою від держав, які пасивні, але зрештою зрозуміють - якщо вас не захистити, то настане їхня черга", — сказав ветеран.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...