Тримав голову дівчини в холодильнику: Де переховувався впродовж 16 років водій, який розчавив двох подруг

На Тернопільщині арештували без права на заставу Олега Струня. Він 8 жовтня 2005 року у Петрикові, що в передмісті Тернополя, збив на смерть 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич. Дві подруги загинули у центрі села, за кількасот метрів від своїх домівок. А на той час 26-річний податківець утік. Здався поліції майже через 16 років. Весь цей час Струнь був у міжнародному розшуку. Про це розповів начальник відділу комунікації обласної поліції Сергій Крета, передають Патріоти України.

"Я дуже добре пам'ятаю той виклик. Страшне видовище. Старшу з дівчат відкинуло в бік. А молодшу він провіз метрів зо 30 на капоті. Від удару їй відірвало голову. І швидше за все, водій поїхав із нею в салоні. Машину знайшли тоді на третій день. Покину в лісосмузі, видно, як бензин кінчився. Але голови не було. Дівчинку так і поховали. Водій за кермо сів тоді п'яний це розповіли свідки. Вони тоді день народження в лісі святкували. Аварія сталася після святкування", - розповів Крета.

Винуватця вивезли з села одразу ж у ніч трагедії. Його батько мав кілька будівельних бригад у Москві. Поліцейським вдалося вийти на слід утікача. Але його, певно, встигли попередити. Й батько переховав сина, підозрюють, у Сибіру.

Загиблу Наталю Гнатієвич ховали без голови. Її підкинули матері за годину після похорону. "Я тиждень не могла поховати свою дитину. Як можна було вбити і голову забрати. Тримати тиждень у холодильнику, а потім підкинути. Убила б за таке. Хоч і сама сіла б у в'язницю. Я осліпла і захворіла. І він не має права на життя", - каже мати загиблої Наталії Світлана Свист.

Струнь нічого не коментує. Його адвокат також не пояснює вчинку клієнта. І з обвинуваченням, і з запобіжним заходом – погоджується. Проте реального терміну Струнь може не отримати. Його визнають винним. Але справу закриють у зв'язку із завершенням терміну давності, розповів адвокат Сергій Старенький.

"Думаю, і здався він, проконсультувавшись з адвокатом, а не через муки сумління. Це важкий злочин. Вчинений з необережності. Тому термінів вини немає. А от терміни розгляду - є. Тому його можуть визнати винним у аварії з двома загиблими. Але звільнити від відбування. Батькам дівчат раджу подавати цивільні позови, аби стягнути бодай моральну шкоду", - каже адвокат.

Джерело: Gazeta.ua

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...