Падіння "тринадцятого апостола": Скандального пастора Володимира Мунтяна колишні найближені звинувачують у наркоманії, зґвалтуванні парафіянок, збоченнях

Особливо страшні зміни у повадках творця тоталітарної секти стали помічати з 2018 року

Скандально відомого очільника т.з. "церкви Відродження" Володимира Мунтяна колись найближчі до нього люди звинувачують у збоченні, вживанні наркотиків і знущаннях. Про темний бік Мунтяна раніше так голосно й відверто ніхто не говорив. Мільйони доларів, розкішний автопарк, нерухомість із численними віллами - про це всі здогадувалися вже давно. Це не є секретом. Уперше прозвучить моторошна розповідь про того, хто називає себе тринадцятим апостолом. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня, зазначають Патріоти України.

Володимир Мунтян самоназваний апостол власної церкви. Він каже, що знає шлях до бога. І веде туди тисячі людей, не безкоштовно, звісно. Колишні служителі церкві втекли від нього і переховуються.

Те, що цей псевдоапостол поза камерами демонструє геть не ангельську сутність, десятки людей розкажуть уперше.

"Я, коли перебувала в цьому середовищі, стала жертвою всього того, що він робив з іншими дівчатами. Він ще говорив: "Я буду це робити при твоєму чоловікові. А він нічого не зможе зробити"", - каже колишня директорка церковного телеканалу "Відродження" Аліна Радіонова.

Люди, які зараз переховуються, кажуть, що Мунтян ніколи просто так не відпускає.

"Не було жодного члена в команді, якого він не бив хоча б одного разу. Все в це потрапляли. Неначе черга була хто наступний. І ось настав мій час", - каже колишня бухгалтерка церкви "Відродження" Ліна Слободенюк.

Колишній засуджений за шахрайство Володимир Мірчавич Мунтяну відсидів три роки у спецколонії Кривого Рогу. Спочатку втерся в довіру до церкви євангельских християн, але ті його вигнали за тотальні порушення. Тоді він створив власну церкву, назвав себе тринадцятим апостолом і почав зцілювати невиліковні хвороби, регулярно виганяти бісів та руйнувати родові прокляття.

За 7 років він створив потужний концерн для викачування грошей зі свої адептів. А ті, в очікуванні обіцяного дива, продавали власні квартири, коштовності, автомобілі.

Останні 5 місяців пастор проповідував з Таїланду. На чотири вілли, які він там придбав, псевдоапостол звозив своє найближче оточення. Здебільшого це жінки.

Знущання, секс без згоди, побиття, тримання в підвалі, наркотики - це все розповіли ті, кого пастор запросив на острів Самуї біля узбережжя Таїланду. Вони думали, що їдуть у рай, а потрапляли в пекло. Ці люди втекли звідти.

Самуї другий за величиною острів Таїланду. Фешенебельний курорт для заможних людей. Український пастор Мунтян зникав тут місяцями. Він зрозбив тут місце паломництва, от тільки зовсім не божого.

Володимир Мунтян - самоназваний Апостол власної церкви Відродження. Мільйони доларів, розкішний автопарк, нерухомість із численними віллами - про це всі здогадувалися вже давно. А от те, що цей псевдоапостол поза камерами демонструє геть не ангельську сутність, десятки людей розказали вперше. Детальніше - у сюжеті.

Зміни Мунтяна почалися у 2018 році. Тоді він ще був в адекватному стані. Але вже цього року пастору іноді було складно перегорнути сторінку в Біблії.

Члени його церкви бачили, що з пастором щось не те. Утім продовжували слухати його слова: про світло, душу, спасіння. Часто він говорить про демонів, які атакують людей. Якби вони знали, що саме в демона, кажуть постраждалі, він перетворювався як тільки сходив зі сцени.

Колишня помічниця Мунтяна Олена Клеменко пішла від нього, залишивши в церкві у вигляді пожертв 75 тисяч доларів.

Пішла і дівчина Тетяна, яка 9 років була в церкві і довгий час прислуговувала в будинку сестри Мунтяна.

"Він неодноразово бив своїх служителів. Я знаю, що він бив Ігоря Мельнікова за те, що той зіпсував йому помазання. Що він нібито неправильно співав. Інших служителів, таких як, Іра Прозхода. Я знаю, що Володимир Мунтян побив свого помічника Володимира Кольбу. А потім знімав все це на камеру і відсилав фотографії своїй сестрі. Я сама бачила ці фотографії", - запевняє Тетяна.

Після відходу Тетяни з церкви до неї приїхали представники Мунтяна і попередили, що якщо буде багато говорити, "залишок життя проведе в інвалідному візку".

Але важко приховати те, що сам Мунтян перестав приховувати.

"У 2018 році він почав вживати кокаїн. І виходить все ... таке відчуття, що в нього увійшов цей демон. Він почав виходити на сцену в якомусь дуже дивному стані. Люди почали це бачити", - каже помічниця Мунтяна Ганна Бесонова.

Також Ганна розповіла, що він побив її через прохання перестати вживати наркотики, до цього звинувативши її в крадіжці грошей. Свідки твердять, що це традиційна його схема розправи для всіх, хто викликав його гнів.

"Всім іншим він говорив: "Коли я б'ю когось, ви повинні стояти і дивитися". Тобто, цей ман'ячело ще той. Він харчувався цим страхом людей. Скільки разів він мені говорив: "Ось я буду бити твою дружину, а ти будеш стояти і дивитися", - розповів колишній помічник Мунтяна Павло Радіонов.

Бухгалтерка церкви Ліна Слободенюк втекла до Німеччини.

"Всі препарати, які він приймав, вони, звичайно, чинили на нього такий вплив, що у нього почала формувати з одного боку манія величі, з іншого - манія переслідування. Він це робив відкрито, показував, змушував пробувати цей наркотик. Він називає його (кокаїн - ред.) енергетик", - каже жінка.

Ліна була частою гостею в Таїланді, одного разу вже в Києві в колі сім'ї та пасторів він несподівано звинуватив її в розкраданні грошей.

"Він почав мене бити руками, ногами, стільцями. Мені пощастило, що там були люди. Це тривало протягом кількох годин. Змушував мене в чомусь зізнаватися. Змушував писати якісь пояснювальні записки. Водночас продовжував мене бити. З урахуванням, що у мене волосся світле, у мене все волосся було в крові. Він пошкодив мені лікоть, руки. Не розбирав, куди бив і що робив. Потім він почав бити інших членів команди по черзі. Було багато людей, які були свідками всього. Поки він мене бив, він мене обіцяв убити до ранку", - розповіла Ліна Слободенюк.

За кілька днів усе повторилося. Жінка твердить, що у перерві між катуваннями він ішов проповідувати "Боже слово".

Ліна залишила церкву і втекла з країни з поламаними ребрами. Вона написала заяву до поліції. До речі, аудит, за її словами, не знайшов жодних розкрадань. Тим часом, пастор після таких знущань повертався до свого звичайного життя.

Колишній помічник Мунтяна Павло Радіонов обслуговував його автопарк, який складався з десятка найексклюзивніших машин. Дружина Павла Аліна очолювала телеканал церкви "Відродження". Була особистим перекладачем Мунтяна і дуже наближеною до нього. Під час поїздок, каже, колола йому налбуфін, щоби міг вийти в ефір після, як вона стверджує, чергової дози кокаїну. Коли тисячі людей думали, що пастор зараз молиться, за словами Аліни, той зазвичай в перервах розважався на побережжі з дівчатами або зачинявся в туалеті. Аліна іноді бачила просто жахливі сцени з донедавна своїм духовним ідолом. За її словами, оргії на віллах були звичною справою. Аліна розуміла, що дійде черга і до неї і це сталося. Вона зателефонувала чоловікові Павлу. Він прилетів і забрав дружину. Вони втекли з Таїланду в Україну, а потім плутали сліди в Німеччині, зараз сховалися в Америці. Там вона й розповіла, що з нею зробив пастор. Вони досі не оговталися від пережитого.

Усі ці свідки розповіли про жорстоке побиття та зґвалтування дівчині в Єгипті. Вони повідали і про тримання у таїландському підвалі пастора Світлани Токмакової з Москви, яка втекла від знущань лише завдяки консулу.

Утім Тайський період для Мунтяна здається завершений. Два місяці тому на одну з віл увірвалася тайська поліція. Кайданки наділи на всіх. Їх звинуватили в порушенні міграційної політики, незаконному веденні трансляцій, порушень правил карантину. На віллі знайшли кокаїн. Мунтян викрутився - провину за це взяв на себе його оператор Олександр Медведєв. Після півтора місяці тайської в'язниці усю команду депортували пожиттєво. Там залишився тільки Олександр, який постане перед законом за зберігання наркотиків.

Засновник "Відродження" без найменших проблем повернувся до України прямо з Тайської в'язниці. Це не означає, що українські правоохоронці про нього і його фінасоворелігійну корпорацію нічого не знають. В поліції довгий час припадають пилом справи про шахрайство і відмивання коштів. До них додалися заяви по побиттю та зґвалтуванню.

"Релігійна організація "Відродження", члени її організації вчиняють певні дії, які виражалися у заволодінні грошима та майном. За цим фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинами - шахрайство , відмивання коштів отриманих злочинним шляхом. В ході досудового слідства встановлена приблизна сума десь 70 мільйонів. До поліції дійсно надійшло ряд звернень жінок , про те що керівник вказаної релігійної організації вчиняє протиправні дії сексуального характеру і насильницького характеру. За цими фактами слідчим відділом поліції розпочато кримінальне провадження - це зґвалтування", - заступник начальника управління головного слідчого управління Національної поліції України Володимир Воронін.

Насправді постраждалих значно більше, але поки вони бояться виходити в ефір. Частина з них переховується.

У Голлівуді кіношники всерьоз зацікавилися історією цього Апостола Гріха. І буде не дуже смішно, коли художній фільм вийде на екрани раніше за реальне покарання.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...