​Цар Антарктиди: До українських полярників на станцію Вернадського завітав рідкісний гість - імператорський пінгвін (фотофакти)

Випадок неабияк розрадив одноманітне життя на найвідаленішому куточку України. Метровий красень помітно вирізнявся серед своїх дрібніших сородичів.

Імператорський пінгвін на станції «Академік Вернадський»

На українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» вперше за зимівлю завітав імператорський пінгвін. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр, зазначають Патріоти України.

«Інколи буває сумно, а за вікном похмуро і знову цей тривожний вітер та щось мокре і холодне сипле з неба. І от виходиш зі станції на біологічні спостереження, з мотивацією рівня про який соромно і собі зізнатися. А тут стоїть він. Одненький. Антарктида вміє підбадьорити своїх дослідників. Сьогодні вперше за зимівлю до нас у гості завітав імператорський пінгвін», — написала українська дослідниця Оксана Савенко.




В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...