Царство небесне, Велетеню... У Вільнюсі попрощалися з першим литовським добровольцем, котрий загинув за Україну

У Вільнюсі 16 березня попрощалися з першим литовським добровольцем Іноземного легіону Тадасом Тумасом, який загинув, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє LRT.

Литовський доброволець Тадас Тумас з позивним "Велетень" загинув 23 лютого 2024 року. Останки Тумаса перевезли до Литви після прощання в Києві. На церемонії в українській столиці були присутні побратими загиблого й інші українські військовослужбовці.

Повідомляється, що попрощатися з бійцем прийшов і президент Литви Ґітанас Науседа.

"З глибоким сумом прощаємося з литовським волонтером Тадасом Тумасом, який загинув на полі бою, допомагаючи Україні захищати свою свободу. Щодня в Україні гинуть солдати. Кожен день затримки військової допомоги коштує людських життів. Дякуємо за службу, герої", - написав президент на своїй сторінці у соцмережі Х.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...