"Це безпечно та ефективно!": Мер Миколаєва придумав, що робити з тими, хто відмовиться від вакцинації проти COVID-19 (відео)

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що жителі міста, які відмовляться від вакцинації проти COVID-19, у разі зараження коронавірусом будуть лікуватися своїм коштом. Міський голова зробив відповідну заяву у вівторок, 2 березня, під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Сенкевич нагадав, що вакцинація в місті почалася 25 лютого. Щеплення отримали 160 миколаївських медиків (станом на 2 березня). Це працівники міських лікарень №1,3,5 і пологового будинку №1. Жодних побічних реакцій у них не зафіксували.

Мер зазначив, що деякі українці заявляють, що категорично не хочуть і не будуть робити щеплення. "Я думаю, що далі буде така історія... Мені здається, що ті, хто будуть писати відмову від вакцинації, вони просто будуть лікуватися своїм коштом. Хочу нагадати, це близько 5-10 тисяч гривень на добу", – сказав міський глава.

"Або вакцинуйтеся, або готуйте гроші на лікування", – додав він.

Сенкевич також підкреслив, що кожен громадянин може записатися в чергу на вакцинацію. "Вакцина у нас сертифікована, є безпечною і, головне, ефективною", – підкреслив мер.

Запис прямого ефіру, який провів мер (про платне лікування в разі відмови від вакцинації – з 4:44):

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...