“Це буде, насправді, найважче": Донька Фаріон розповіла, чому в день вбивства мовознавиця була з валізою

Мовознавиця Ірина Фаріон, яку було вбито 19 липня у Львові біля її будинку, стояла на вулиці із валізою, оскільки наступного дня планувала поїздку з рідними на відпочинок в Болгарію. Про це розповіла її донька Софія Особа (Семчишин) в інтерв'ю 5 каналу, передають Патріоти України.

“Ми мали виїжджати в суботу [20 липня] о 5 ранку. Вона дуже хотіла, щоб малі [онуки] відпочили. Мама казала, що під час війни треба відпочивати в Україні. Але, оскільки море в Україні не дуже безпечне, ми обрали Болгарію, щоб туди поїхати", - зазначила Софія.

За її словами, цю валізу з речами досі не повернули правоохоронці, оскільки вона фігурує як речовий доказ у справі.

“Це буде, насправді, найважче - що треба буде дивитися всі ці речі", - додала донька Фаріон.

Софія Особа також відзначила, що після трагедії туристична фірма повернула сім'ї усі кошти, які було заплачено за цю подорож, яка так і не відбулася. Ці кошти передадуть в батальйон, у якому служить зять мовознавиці Василь Особа.

Доведеться заплатити! Ось про яке порушення ПДР варто знати українським водіям

вівторок, 10 вересень 2024, 6:50

В Україні рух приватних авто по смугах громадського транспорту заборонений, за винятком водіїв таксі та велосипедистів. Порушникам загрожує штраф у розмірі 680 гривень, передають Патріоти України. OBOZ.UA з'ясував скільки доведеться заплатити водіям за...

З відстрочкою теж можуть призвати? У ТЦК дали детальне розʼяснення

вівторок, 10 вересень 2024, 6:25

Відстрочка від мобілізації не є гарантією уникнення призову на службу. Якщо документ не належно оформлений, військовозобовʼязаного залучать до Сил оборони, передають Патріоти України з посиланням на коментар Тернопільського обласного ТЦК СП. Як розпов...