Це буде повноцінна війна: Експерт озвучив тривожний прогноз щодо планів Росії на Крим

Росія не відмовилася від створення сухопутного коридору в окупований Крим, що є серйозною загрозою для України: не виключено повномасштабного наступу військових країни-агресора, передають Патріоти України.

За словами головного консультанта відділу військової і військово-економічної політики Національного інституту стратегічних досліджень Миколи Белєскова, на території півострова дійсно присутнє угруповання військ, здатне до наступальних дій.

"Якщо буде наступ, то для отримання контролю над Одеською, Херсонською і Запорізькою областями, а це вже повноцінна війна. Легенда про захист російського населення, як було на Донбасі, тут вже не пройде. Сценарій можливого вторгнення відпрацьований, новини про постійні навчання у тому регіоні, тому доказ", - зазначив він.

Експерт додав, що там знаходяться 57-ма мотопіхотна бригада, батальйон морської піхоти, тобто російські війська буде кому зустріти. Крім того, кримські перешийки, які з'єднують півострів з материком, більш зручні для оборони, ніж для наступу.

У свою чергу, політичний експерт МЦПД Микола Капітоненко вважає, що Росія не піде на подальшу ескалацію, тому що вже змирилася з втратою нашої країни. Основні завдання щодо України Москва вже виконала - відібравши Крим і створивши проблему на Донбасі на роки вперед.

Джерело: Апостроф

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...