Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"За висловлюванням одного з найвідоміших біогеронтологів, людина, яка проживе 150 років, вже зараз ходить по цій планеті. Ми не знаємо, в якій країні, чи ходить вона зараз в дитячий садок чи в університет, але вона вже живе", - стверджує Коляда.

Як зазначає генетик, в майбутньому, людство невідворотно буде жити довше, а перші спроби кардинально продовжити життя матимуть місце в перспективі найближчих двадцяти років.

Що потрібно для продовження життя

"Що ми можемо для цього зробити, щоб такі спроби не обмежилися дослідницькими інститутами в Каліфорнії, а поширилися на весь світ і на Україну? Для цього варто підвищувати довіру до наукових досліджень, звертати на них увагу", - зауважує Коляда.

Генетик зауважив на необхідності вивчення пов'язаних із продовження життя темами та спиратись у цьому питанні на вчених.

"Важливо, що ми з вами говоримо про продовження життя, але не про омолодження. Різні спроби будуть уповільнювати процес старіння, однак не будуть розвертати його в протилежному напрямку", - наголосив він.

Водночас він підкреслив, що люди мають постійно займатись своїм здоров'ям та першочергово розраховувати виключно на свої старання підтримки гарної форми. Адже при ігноруванні потреб організму у догляді немає ніяких гарантій, що вчені зможуть однозначно виправити проблеми, що виникали впродовж тривалого часу, у майбутньому.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...