Це буде "вбивство" для економіки: У МОЗ назвали умови введення комендантської години через коронавірус

В Україні поки не розглядається введення комендантської години і зупинка громадського транспорту через епідемію коронавірусу. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" 4 листопада заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він уточнив, що для цього необхідне введення надзвичайного стану, передають Патріоти України.

"Комендантська година визначено в законодавстві. Для того щоб ввести комендантську годину, треба вводити надзвичайний стан. Для цього потрібні рішення РНБО, указ президента і голосування в Раді", – пояснив глава відомства.

Також міністр додав, що ввести повний локдаун в країні не складно, але в цьому питанні потрібно знайти баланс. "У нас є ще стан економіки, і ми повинні зважувати і знайти баланс з точки зору захисту і роботи звичайних людей. Ми розуміємо, що ввести жорсткий локдаун на тижні або на місяць – це значить залишити людей без роботи", – сказав Степанов.

"У його країні триває війна": Ф'юрі не визнав поразку від Усика та заговорив про реванш

неділя, 19 травень 2024, 10:56

Британський боксер Тайсон Ф'юрі прокоментував поразку від українця Олександра Усика у поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. "Циганський король" не погодився з суддями, які роздільним рішенням зафіксували перемогу Усика. За йог...

Американський університет присвоїв коту за "видатні заслуги" докторський ступінь

неділя, 19 травень 2024, 10:00

Університет Вермонта присвоїв почесний ступінь "доктора" коту Максу, якого так люблять студенти. Про це у суботу, 18 травня, повідомляє видання Нuffpost. . Вказуэться, що кіт отримав ступінь за "полювання на мишей та популярність серед студентів". . ...