"Це були копи чи гопники?": Черкащанин був неприємно вражений зустріччю з поліцейськими, які думали, що він згвалтував пенсіонерок

Сьогодні у мережі "Фейсбук" з'явилася інформація про те, що у селі Хацьки невідомий чоловік згвалтував і пограбував двох жінок пенсійного віку, повідомляють Патріоти України.

Поліція поки що утримується від коментування ситуації та не підтверджує інформацію.

- Правоохоронці поки що перевіряють інформацію. Зараз вони перебувають у Леськах, - прокоментувала речниця поліції Черкаської області Зоя Вовк.

Проте користувач соцмережі Євгеній Олександрович розповідає, що під час пошуку "невідомого" правоохоронці помилково завітали до його двору.

- Сьогодні завдяки моїй врівноваженості та адекватності, вдалося запобігти ще одній трагедії та врятувати двох співробітників нацполіції від смерті. Отже, о пів на восьму ранку я почув сильний грюкіт у хвіртку свого будинку. З криками "Хазяін, аткривай!" на територію приватного будинку (земля перебуває у моїй приватній власності) ломилося двоє підозрілих осіб. На питання, що відбувається, сказали, що вони з поліції і я повинен їх впустити. На моє здивування один з "поліціянтів" почав погрожувати перелізти паркан, заламати мене і вивезти машиною кудись з метою поламати мені пальці та руки. Будучи неприємно здивованим такою багатообіцяючою перспективою, я в подібному стилі відповів правоохоронцю. Це йому не сподобалося і він почав лаятися, - розповідає Євгеній Олександрович.

Напарник правоохоронця намагався перевести розмову в "мирне русло", проте йому це не вдалося.

Здивування черкасця викликало й те, що поліцейські не змогли процитувати Закон України "Про Національну поліцію" в частині підстав, при яких поліція може вимагати пред'явлення громадянином документів.

- Я взагалі багато цікавився різними аспектами законодавчого унормування того, що вони від мене вимагали зробити та яку інформацію отримати, але вони чомусь мовчали про це, як Зоя Космодем'янська на допиті в гестапо. Після більш ніж тридцятихвилинного спілкування з'ясувалося, що "орли" приїхали до мого будинку випадково, переплутавши адреси. Виявляється, колір воріт мого паркану і паркану потенційного підозрюваного – однаковий. Добре, що хоч спецпризначенці не приїхали, бо були б реально трупи, - зазначає черкащанин.

У цей момент, коли Євгеній Олександрович спілкувався з поліцейськими, тих тримали "під прицілом" - за словами чоловіка, у нього в будинку перебувала людина зі слабкими нервами та дозволом на зброю. Окрім того, та людина має навички до прицільної стрільби.

- Коли я пізніше спілкувався, людина сказала, що до останнього не могла зрозуміти, чи то були поліціянти, чи гопніки. Добре, що не поліз ніхто через паркан – було б пару трупів і не з моєї вини. Я неодноразово пояснював співробітникам нацполіції абсолютну неприпустимість їх поведінки, але так і не отримав жодних вибачень, - згадує черкащанин.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...