Це був найскладніший політ: На Марсі здійснили рекордний маневр із дроном-гелікоптером

Гелікоптер-дрон Ingenuity, який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance, 24 липня здійснив найскладніший 10-й автономний політ на Червону планету, інформують Патріоти України.

"Нинішній успіх марсіанського гелікоптера ознаменував собою політ на загальну дальність 1,6 км. Він проходив в районі Піднятих хребтів. Це був найскладніший політ із 10 пунктами поворотного маршруту, який виконувався на рекордній висоті 12 метрів. Його розвідка допомагає марсоходу Perseverance", - повідомили в NASA.

Крім того, гелікоптер-дрон зробив численні фотографії району - сукупності кам'яних утворень всередині кратера Езеро на Марсі. У рамках дослідницької місії NASA на Марсі ровер Perseverance розпочав пошук ознак життя на планеті.

Протестувавши інструменти роботизованої "руки", марсохід почав вивчати пил та гірські породи в кратері Джезеро. Ровер фіксує перші наукові дані, аналізує гірські породи та досліджує їх за допомогою рентгенівських променів й ультрафіолету в пошуках слідів мікроорганізмів.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...