"Це був особливий момент": Слон впізнав ветеринара, який лікував його 12 років тому (фото)

Дикий слон на прізвисько Плай Тханг упізнав ветеринара Паттарапола Маніона, який лікував його 12 років тому. Так, у мережі показали фото, на яких тварина підходить до лікаря і простягає хобот, щоб торкнутися його руки, передають Патріоти України.

На зворушливу історію і знімки звернуло увагу видання Daily Mail. За словами інсайдерів, слона було знайдено 2009 року в лісі в Районг на сході Таїланду. Він страждав потенційно смертельним трипаносомозом – паразитарним захворюванням, також відомим як сонна хвороба. Доктор Паттарапол прибув туди, щоб вилікувати тварину.

Зазначається, що слон довгий час боровся з лихоманкою, втратою апетиту і пухлиною на обличчі, шиї та животі. Плая Тханга було доправлено на територію Організації лісової промисловості в провінції Лампанг для надання допомоги співробітниками Департаменту національних парків, дикої природи й охорони рослин. Через кілька місяців після одужання його звільнили.

Нещодавно доктор Паттарапол знову зустрівся зі слоном, якого він лікував 12 років тому. Ветеринар упевнений, що Плай Танг упізнав його.

"Я впізнав характерний звук слона, з яким зіткнувся 12 років тому. Шум Плай Тханга дуже унікальний... Ми змогли згадати одне одного, і ми привіталися. Це був особливий момент", – розповів він.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...