"Це був такий величезний шок": Хлопець, який скинув 45 кілограмів, розкрив секрет свого схуднення (фото)

25-річний Люк Еш, житель села Бленгарв округу Брідженд в Уельсі (Великобританія) розповів, як менш ніж за рік схуд на 45 кілограмів, передають Патріоти України.

Хлопець завжди страждав від зайвої ваги, але, коли в серпні 2019 року його найкращий друг Райан наклав на себе руки у віці 23 років, зовсім перестав стежити за своїм здоров'ям, заїдаючи горе. У той період вага Люка досягла 127 кілограмів.

"Це був такий величезний шок. У травні того ж року ми поїхали відпочивати в Барселону, і це був момент справжнього щастя, оскільки його брат нещодавно одружився. У серпні ми планували поїхати на матч збірної Уельсу – Англії в Кардіффі, так що він все ще будував плани", – розповів Люк.

Шок і біль від втрати найкращого друга незабаром переросли в стан справжньою депресії, і хлопець у пошуках розради звернувся до їжі.

Так тривало кілька місяців, до тих пір, коли 2020 року коронавірус став поширюватися світом. За словами Люка, пандемія стала "каталізатором" для схуднення через безліч повідомлень про те, що ожиріння є фактором ризику з точки зору можливості серйозних ускладнень від COVID-19.

Щоб схуднути, Люк став рахувати калорії і влаштовував періодичне голодування, вживаючи їжу тільки з 12 до 18 годин дня і виключивши нічні перекуси.

"Я все ще їв те, що мені подобалося, тому що я хотів задовольнити свою пристрасть до солодкого, але я купував низькокалорійні продукти. Я встановив денний ліміт у 2500 калорій, тоді як раніше я вживав 4000 калорій плюс кожного дня".

За десять місяців, починаючи з травня 2020 року, Люк схуд на 45 кілограмів. Зараз він важить 86 кілограмів, але його мета – 76 кілограмів.

За словами хлопця, вперше за багато років він може отримувати задоволення від простих речей, таких як прилив енергії, прогулянки, біг, поліпшення сну.

Він регулярно робить пробіжки на 5 і 10 кілометрів, і в результаті його загальне самопочуття повністю відрізняється від того, що було рік тому, хоча його найкращий друг все ще залишається в його думках через більш ніж 18 місяців після його загибелі.

"Я хочу займатися психічним здоров'ям у майбутньому, і, сподіваюся, я показав іншим, що ви можете зробити щось хороше в такі важкі часи. Якщо одна людина може отримати мотивацію схуднути або змінити своє життя, тому що я показав, що це можливо, тоді це прекрасно. Іноді людям просто потрібен цей невеликий поштовх", – каже Люк.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...