Це дає окремі переваги: Червоний Хрест розповів, чому не вказує на злочини росіян

Міжнародний комітет Червоного Хреста в Україні (скорочено МКЧХ) дотримується позиції нейтральності, тобто фіксує, але не озвучує, воєнні злочини. Його працівники навіть можуть не свідчити в Міжнародному кримінальному суді. Це правило стосується й війни в Україні, передають Патріоти України.

Як запевняють представники організації, саме ця позиція дозволяє їхнім співробітникам потрапляти в найзакритіші точки. Відтак Червоних Хрест пускали, наприклад, у місця тримання під вартою Ісламської держави, Талібана, Сомалі, бо знали: все буде конфіденційно.

«Наша мета – не виступити в ролі судді, а запобігти повторенню цих речей. Можна вийти і сказати про порушення. І після цього тобі двері буде зачинено назавжди. І не тільки тут, а й в інших країнах. Конфіденційність дозволяє тримати двері відкритими. І ми будемо робити все, щоб мати цей доступ», – пояснює речник Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...