"Це дії, яких ми не хотіли": Очільник УГКЦ Святослав пояснив, чи є вбивство російських окупантів гріхом

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук пояснив, чи вважається гріхом убивство російського військового Про це він заявив у інтерв'ю Суспільному, передають Патріоти України.

Святослав відповів на питання журналіста, як мають люди ставитись до того, що зараз вчиняють гріх.
"Очевидно, що не існує таких обставин, які б скасували заповідь. І навіть обставини війни не скасовують Божої заповіді - не убий. Але ми повинні розуміти, що захищати Батьківщину є нашим святим обов'язком. Більше того, є нашим природним правилом", - сказав він.

За його словами, люди змушені боронити Батьківщину пропорційними засобами, "якими на нас нападають". "Ми навіть змушені зупиняти агресора ціною його власного життя. Україна має право захищатися від ворога. Має право і обов'язок просити зброю, брати її в руки для того, щоб зупинити війну. Це дії, яких ми не хотіли, бо не ми прийшли на чужу землю, ми не починали цієї війни, але нам належить її закінчити", - підсумував Святослав.

У Москві палає і валиться завод, під рухнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...