"Це дійсно приголомшливо": У Британії на пляжі випадково виявили слід динозавра, якому 220 млн років (фото)

На пляжі в Уельсі (Велика Британія) чотирирічна дівчинка виявила слід динозавра віком 220 мільйонів років. Про це розповідає NBC News, передають Патріоти України.

За словами куратора палеонтології, істота, ймовірно, була близько 75 см у висоту, близько 2,5 м в довжину і пересувалася на двох задніх лапах.

Прогулюючись по пляжу в Уельсі зі своїм батьком і їх собакою, дівчинка помітила слід на камені на висоті її плечей. Її батько зробив фото, а бабуся порадила показати їх місцевих експертам з скам'янілостей для подальшого дослідження.

Хоча неможливо точно визначити, який саме тип динозавра залишив 10-сантиметровий слід, деякі дані про нього можна встановити.

Як розповіла куратор палеонтології Національного музею Уельсу Амгуедфа Кимру Сінді Хауеллс, це була тварина з хвостом, яка ходила на двох задніх лапах і активно полювала на інших дрібних тварин і комах. "Це дійсно приголомшливе збереження ... Ви можете бачити кожну деталь м'язів і суглобів стопи", - додала вона.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...