"Це дуже неприємно": Комбриг "Хартії" розповів, як варто покарати чоловіків, які втекли за кордон від мобілізації

Чоловікам, які відмовляються йти у ЗСУ і захищати свою країну на фронті, треба заборонити на 5 років брати участь у голосуванні на виборах. Про це командир бригади 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" полковник Ігор Оболєнський сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда". Співрозмовник зазначив, що негативно ставиться до ініціатив, які передбачають отримання чоловіками тимчасової відстрочки від армії після виплати певної суми грошей, передають Патріоти України.

"Тому що так історично склалося. Гаразд, а ті хто потрапив раніше в армію? Це на нас не поширюється? Так само ми можемо зі своєї зарплати віддавати гроші і йти? Але, з іншого боку, я розумію державу. Я розумію, що все це гроші і це все наша економіка. Кожен боєприпас, який у нас є - це гроші. Як зробити так, щоб цих грошей було більше, щоб ми могли бути більш ефективними?", - сказав Оболєнський.

Він додав, що держава шукає можливості бути ефективною. "Я ставлюсь негативно, але в загальному - можливо це і правильно. Я не бачу в цьому теж нічого поганого", - повідомив комбриг.

При цьому, говорячи про випадки самовільного залишення частин і економічного бронювання, він вважає за можливе позбавляти громадян права на голосування.

Зокрема, на його думку, якщо громадянин відмовляється служити і захищати країну та покидає військову частину, а інший готовий відкупатися, аби взагалі не бути в армії, то у такому випадку такі громадяни не повинні голосувати на виборах в Україні:

"Тому дуже багато воїнів, які зараз знаходяться в окопах і працюють за це - вони воюють за цю державу. Є люди, яким дають повістку - вони не ховаються, не намагаються щось вирішити. Ні, вони просто приходять (у військо, - Ред.). І це дійсно круті люди. Це круте військо. Це справжні патріоти".

Офіцер додав, що є люди, які зараз за кордоном, не хочуть повертатися, які там сидять на соцпакетах, і за чоловіків він "дуже неприємно вражений". "Це дуже неприємно. Усі, хто виїхав за кордон і не хочуть повертатися - статус не громадянин", - сказав він. Полковник зізнався, що не спілкується з тими друзями чи знайомими, які виїхали за кордон. Він каже, що не зможе їх пробачити. "Особисто моє бачення за цих людей, які втекли, я негативно ставлюся", - сказав Оболєнський.

"Це так не працює": Бойовий медик різко висловився про мобілізацію в Україні

субота, 19 жовтень 2024, 23:40

Більшість цивільних українців неготова поступатися Росії територіями і водночас неготова брати безпосередню участь у війні. Про це бойовий медик бригади “Азов” на позивний “Око” розповів в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua. Військовий розповів, що незадово...

На працівників ТЦК знайшли управу? Новий наказ Міноборони має обмежити незаконний тиск на військовозобов'язаних

субота, 19 жовтень 2024, 23:25

В Україні уповноважені представники Терцентрів комплектування і соціальної підтримки тепер зобов'язані перевіряти військово-облікові документи з відеофіксацію. Він буде в нагоді, якщо сторонам доведеться доводити застосування протиправних/невідповідних...