"Це дуже загрозлива ситуація": Синоптикиня заявила, що світ наближається до "критичного порогу" зміни клімату

Середньорічна температура по Землі загалом стає набагато вищою, ніж раніше. Особливо про це свідчать дані за останні роки. Про це заявила представниця Укргідрометцентру, синоптикиня Наталія Птуха, передають Патріоти України.

"Останні кілька років, особливо цей рік і попередній, мають набагато вищі температурні показники у порівнянні з тими, що були (у доіндустріальному періоді – ред.). І відповідно, середньорічна температура по Землі стає набагато вищою", – сказала Птуха.

За її словами, за останні 13 місяців кожен місяць перевищував середню глобальну температуру земну на 1,5 або 1,6 градуса. Це вже той поріг, який колись кліматологами був визначений як критичний поріг.

"І ми, у принципі, до нього наближаємося. Це дуже загрозлива ситуація, і на це потрібно реагувати. Для України у останні роки також бачимо, що ці хвилі тепла стають дедалі більшими, і тривалість днів із теплими періодами стає довшою, тривалість із холодними днями – меншою", – підсумувала Птуха.

Мінреінтеграції пояснило, як евакуюватись за відсутності документів

вівторок, 20 серпень 2024, 9:20

Українців закликали в жодному разі не відмовлятись від евакуації з небезпечних територій. Виїхати безкоштовно можна навіть за відсутності документів, передають Патріоти України з посиланням на заяву Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупова...

Буде гірше: Експерт попередив про можливі відключення світла на 6-8 годин на добу

вівторок, 20 серпень 2024, 8:56

В опалювальний період, за оптимістичним сценарієм, світло може бути відключено на 6-8 годин щодня. Про це в ефірі КИЇВ24 повідомив експерт з енергетичних питань Андрій Закревський, передають Патріоти України. Закревський пояснив, що під час пікових нав...