"Це, мабуть, челендж був на спір": З'явилися подробиці про останнє смс школярок, які отруїлися у ліцеї під Києвом

Учениці сьомого класу ліцею "Гармонія" в Боярці на Київщині, які отруїлися "Дротаверином" й одна внаслідок цього померла, повідомили про свій вчинок однокласницям. Зокрема, дівчатка відправили смс про те, що вони вживають сорокову таблетку, тому подруги кинулися їх шукати. Подробиці з'ясували під час слідства правоохоронці, передають Патріоти України.

"Вони повернулися в школу з аптеки і пішли в туалет приймати ці таблетки. Коли вживали останню, написали повідомлення однокласницям", – зазначила старша інспекторка відділу комунікації поліції Київської області Марія Дідковська-Бідюк.

За її словами, коли ліцеїстки прибігли в туалет, то одна з дівчаток вже втратила свідомість, а медики, після того, як приїхали, констатували її смерть. Друга ж іще була у свідомості, але у важкому стані.

Знайомі не знають, що могло штовхнути подруг на такий відчайдушний і небезпечний вчинок. Але теж згадують про можливу інтернет-"гру" в популярній соцмережі – мовляв, випий сорок таблеток і подивися, що буде. "Одна моя однокласниця сказала, що це, мабуть, якийсь челендж був на спір. Але від кого, невідомо", – розповіла одна з учениць ліцею.

Учні також говорять, що обидві дівчинки непогано вчилися, були товариські й відкриті. "Вони взагалі дружні, веселі, з ними завжди можна було поспілкуватися. Школі шириться чутка, що в однієї з них це (трапилося. – Ред.) через проблеми в сім'ї з батьками", – зазначила школярка. Дирекція ж ліцею поки від коментарів утримується.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...