"Це матюки!": Верховний суд РФ зобов'язав мережу суші змінити назву

Верховний суд Росії зобов'язав мережу суші «Ёбидоёби» змінити фірмову назву, повідомляють Патріоти України.

Верховний суд встановив, що назва мережі доставок суші суперечить вимогам статті 1473 Цивільного кодексу РФ, тобто принципам гуманності та моралі. Зазначається, що назва знаходиться в інформаційному полі необмеженої кількості осіб і з часткою ймовірності «може викликати асоціацію з лайливою ненормативною лексикою російської мови».

Співзасновник «Ёбидоёби» Костянтин Зімен наголосив, що компанія не змінюватиме назву до підсумкового рішення вищого судового органу – Конституційного Суду.

«Зараз наші юристи активно працюють та звертаються до Конституційного Суду із запитом про правомірність нормативного акту, на підставі якого нашу назву визнали недійсною. Лише Конституційний Суд ухвалить остаточне рішення. Якщо воно буде на користь «Ёбидоёби», ми залишимо назву без змін», – заявив він.

У самій «Ёбидоёби» заявили, що назва мережі суші – це лексема японської мови, яка перекладається як «День тижня – субота» і не містить схожості з лайливими словами.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Не привід для "побєдобєсія": Історик пояснив, чому світ не святкує 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 14:50

Великою Вітчизняною війну назвали тоді, коли Німеччина напала на Радянський Союз. У межах великої Другої Світової війни, яка почалася 1 вересня 1939 року з нападу гітлерівської Німеччини та сталінської Росії на Польщу, розпочалася Друга Світова війна, ...