"Це моя духовна подруга": У сумці доставника їжі знайшли... 800-річну мумію (фото)

У Перу, а саме у місті Пуно, поліцейські затримали кур'єра з сумкою-холодильником, в якому він носив старовинну мумію. Про це пише ВВС News, передають Патріоти України.

Кур'єр привернув увагу правоохоронців своєю дивною поведінкою. Під час обшуку його сумки-холодильника вони знайшли продавню мумію в позі ембріона, загорнуту в бинти.

За словами чоловіка, він отримав мумію у спадок від батька. Назвав її Хуанітою та тримав в своїй кімнаті в коробці, біля телевізора. Він вважав мумію "кимось на кшталт духовної подруги". Щоправда, як мумія потрапила до батька, відповісти не зміг.

У день затримання доставник їжі прямував з Хуанітою до своїх друзів. За визначенням еспертів, вік мумії становить від 600 до 800 років. Скоріше за все, це 45-річний чоловік, заввишки 1,51 метри, а не жінка, як припускав кур'єр.

Мумія була загорнута в бинти і лежала в позі ембріона, що є типовим для багатьох доіспанських поховань у цьому регіоні Перу. До того, як у Перу прибули іспанські конкістадори, муміфікацію практикувало багато різних культур. Деяких ховали, а інші виносили на загальний огляд під час великих фестивалів.

Поліція вилучила мумію у кур'єра та передала її до Міністерства культури Перу, що опікується культурною спадщиною країни. Чоловіка, який перевозив мумію, та двох його друзів затримали та взяли під слідство через можливі злочини проти культурної спадщини Перу.

Кабмін ухвалив важливе рішення по виплаті у випадку гибелі військовослужбовця

субота, 18 травень 2024, 7:47

Війна - дуже жорстока річ, і український військовий, який йде у бій, усвідомлює, що робить це для того, щоб знищити ворога, вважає міністр юстиції Денис Малюська. Також існує ймовірність того, що й сам воїн може не повернутися живим. Але моральний ста...

Раді пропонують більше не саджати ухилянтів до в'язниці: Ось що передбачає новий законопроект

субота, 18 травень 2024, 6:58

У відповідності до чинного законодавства, якщо військовозобов'язаний пройшов ВЛК, був визнаний придатним до військової служби, але на збірний пункт за бойовою повісткою не прибув, таке правопрорушення карається позбавленням волі. . Йдеться про статтю 3...