"Це може привести до катастрофи": Глава МОЗ Степанов про скасування карантину в Черкасах

Дніпро і Черкаси послабили карантин для частини підприємців з 1 травня. З 12 травня тут сподіваються запустити в роботу весь бізнес, який вимушено пішов на карантин в березні.

Максим Степанов. Фото: 24 канал.

Сьогодні, 1 травня, глава МОЗ України перебуває з робочим візитом в Черкасах. 30 квітня місцева влада заявила, що практично повністю знімають карантинні заходи по всій області. Міністр охорони здоров'я вкрай незадоволений діями місцевої влади, зазначають Патріоти України.

За його словами, скасуванням карантинних обмежень вони поставили під загрозу життя і здоров'я жителів Черкаської області. Під час сьогоднішнього онлайн-брифінгу Степанов заявив, що скасування карантинних обмежень в Черкасах може повністю нівелювати всі результати, яких вдалося досягти введенням карантинних заходів.

"Це може призвести до катострофічних наслідків. Діям міської влади буде надана відповідна оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я категорично засуджую такі дії, тому що поставлено під загрозу життя і здоров'я людей, які просто повірили, але вони можуть піти кудись і заразитися коронавірусом", - сказав міністр Степанов.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...