Це може вбити! Вчені назвали найшкідливіший для печінки алкоголь - спирту в ньому зовсім небагато

Вчені з'ясували, який алкогольний напій завдає найбільшої шкоди печінки. Хоча спирту в ньому небагато, про "безпечну" дозу в цьому випадку не може бути й мови. Про це йдеться в дослідженні вчених з Медичної школи при Університеті Індіани (США), передають Патріоти України.

Йдеться про один з найулюбленіших напоїв українців - звичайне пиво. Експерти кажуть, що навіть незначні дози можуть завдати організму шкоди. В першу чергу від пінного напою страждає печінка.

Вчені провели експеримент, в ході якого добровольцям регулярно давали кількість пива, яка відповідає 15 мл спирту.

Раніше вважалося, що безпечна доза спирту на добу 30-40 мл для чоловіків і 20-30 для жінок. Але результати дослідження показали зворотне: навіть після 15 мл одержуваного спирту в мозку відбувалися реакції з різким вивільненням дофаміну.

Це призводить до розвитку звикання і зростання потреби в більш високій дозі алкоголю. В результаті є ризик розвитку залежності, від якої сильно страждає печінка.

"Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою більш серйозні наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв", - заявили вчені.

Крім цього в сучасному пиві міститься багато канцерогенів. Адже рецепт його приготування вже давно відрізняється від класичного з натуральними інгредієнтами. Вчені впевнені, що щоденна доза пива в дві-три гуртки вкрай небезпечна для печінки.

Біженців з України можуть змусити повернути виплати: Ось у якій країні ЄС змінять правила

неділя, 13 липень 2025, 6:30

Від деяких українців, які отримали статус тимчасового захисту в Німеччині, за певних обставин можуть вимагати повернення отриманих від держави виплат. До таких наслідків може призвести рішення обраної у травні нової німецької влади змінити підхід до пі...

Популярний підсолоджувач пов’язаний з агресивною формою раку мозку - нове дослідження

неділя, 13 липень 2025, 6:25

Китайські вчені виявили потенційно небезпечний зв'язок між аспартамом - популярним штучним підсолоджувачем - і гліобластомою, найагресивнішою формою первинного раку мозку. Про це йдеться у статті, опублікованій у Scientific Reports, передають Патріоти ...