Це може врятувати життя: Лікарі розповіли, коли біль у горлі - симптом смертельно небезпечної хвороби

Лікарі з'ясували, в яких випадках біль в горлі може бути ознакою серйозного захворювання, а саме - небезпечного і агресивного раку гортані. Про це пише видання Healthline, передають Патріоти України.

Пройти обстеження рекомендується, якщо біль в горлі тривала, і до неї приєднуються такі симптоми, як труднощі з ковтанням, біль у вухах. При цьому прямого зв'язку між раком гортані і болем в горлі немає, говорить доктор Вейлін Ву з організації Cancer Research UK. Тобто сам по собі симптом не сигналізує про онкологію. Є ще ряд інших факторів.

У Британії пацієнти зі стійкою хрипотою або опухлою шиєю отримують додаткову рекомендацію перевіритися на онкологію. Особливо це стосується літніх людей. "Головне значення дослідження полягає в тому, що ми виявили, що хрипота є важливим симптомом раку гортані, але ризик розвитку раку гортані значно збільшується, коли вона поєднується з постійним болем в горлі", - говорить доктор Елізабет Шепард, один з авторів дослідження, проведеного в Ексетерському університеті.

Що важливо знати про рак гортані

  • Найчастіше ця онкологія вражає чоловіків.
  • Факторами ризику безпосередньо є куріння і алкоголь.
  • При ранній діагностиці прогноз поліпшується.
  • На пізніх стадіях може знадобитися операція з видалення всієї гортані або її частини, після чого говорити або дихати звичайним способом буде неможливо.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...